Ιδανικός προορισμός για χειμερινές αποδράσεις το Πήλιο αποτελεί παράλληλα και ένα γευστικό παράδεισο! Σας προτείνουμε τα καλύτερα μέρη για φαγητό ή γλυκό!
Δειπνοσοφιστής, Τσαγκαράδα
Σε ένα ειδυλλιακό και προσεγμένο περιβάλλον ο Δειπνοσοφιστής της Τσαγκαράδας υπόσχεται να σας ικανοποιήσει με στυλ. Ενδείκνυται και για κοκτέιλ. Δοκιμάστε διάφορα πιάτα, όπως παναρισμένο σολομό και ζυμαρικά, μέχρι διαφόρων ειδών κρεατικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το αρωματικό μπιφτέκι περιχυμένο με σάλτσα blue cheese.
Σαλκίμι, Μηλιές
Οι φίλοι του τσίπουρου και του πήλινου πιθανόν να έχουν περάσει κάποια στιγμή στη ζωή τους από το Σαλκίμι, στο πανέμορφο ορεινό χωριό Μηλιές, κοντά στην πλατεία. «Σαλκίμι» είναι η μικρασιάτικη επωνυμία του φυτού γλυσίνα, το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, κατέχει περίοπτη θέση στο χώρο, όπου κυριαρχεί το ξύλο.Από τις παραδοσιακές γεύσεις και πιάτα με άρωμα μικρασιατικής κουζίνας, αυτό που μας έμεινε και μας στοιχειώνει την ώρα του φαγητού καθημερινά, είναι το χουνκιάρ μπεγεντί, δηλαδή μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας, μαγειρεμένο σε πήλινο. Ακόμη κι αν δεν ανήκει στις προτιμήσεις η μελιτζάνα, ο πουρές θα σας μαγέψει και το μοσχαράκι είναι ζουμερό και γευστικότατο.
Μανώλας, Αγία Κυριακή
‘Ηρθε η σειρά της θάλασσας και των θαλασσινών στο ψαρολίμανο της Αγίας Κυριακής, στην άκρη του Παγασητικού. Στο δίλημμα ψάρι-θαλασσινά κέρδισαν τα θαλασσινά και συγκεκριμένα μια καραβιδομακαρονάδα για 2, με τις καραβίδες να χάνονται μέσα στα μακαρόνια και το άρωμα θάλασσας να κατακλύζει την κάθε μπουκιά.
Φάβιος, Μηλίνα
Παραμένοντας νότια του Πηλίου η ταβέρνα του Φάβιου στην έξοδο της Μηλίνας προς Τρίκερι είναι ιδανική. Δοκιμάστε λαχταριστό λουκάνικο με πράσο και χειροποίητη τυροσαλάτα.
Και για γλυκό…
Το ρόδο και το αηδόνι, Μηλιές
Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν μπορούν να κλείσουν γεύμα χωρίς επιδόρπιο, τότε σίγουρα να πάτε για σουφλέ σοκολάτας στο κουκλίστικο «Το ρόδο και το αηδόνι» στις γραφικές Μηλιές.
Πηγή: clickatlife.gr