Δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε φυσικές βαφές για τα πασχαλινά σας αυγά!
Ροζ
Δύο φλιτζάνια νερό + δύο φλιτζάνια αποφλοιωμένο τριμμένο παντζάρι + ξύδι (1 κουταλιά της σούπας ανά φλιτζάνι του υγρού που παραμένει αφού σιγοβράσει το τριμμένο παντζάρι στο νερό)
Πορτοκάλι
2 φλιτζάνια κίτρινες φλούδες από κρεμμύδι + αρκετό νερό για να καλύψει 10 εκατοστά επάνω από τις φλούδες+ ξύδι (1 κουταλιά της σούπας ανά φλιτζάνι του υγρού που παραμένει αφού σιγοβράσουν οι φλούδες κρεμμυδιού στο νερό)
Κίτρινο
Δύο φλιτζάνια νερό + 1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη + 2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Δημιουργεί το ζωηρό κίτρινο σε λευκά αυγά και ένα βαθύ χρυσό στα καφέ αυγά.
Πράσινο / Μπλε
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο μωβ λάχανο + αρκετό νερό για να το καλύψει και λίγο ξίδι (1 κουταλιά της σούπας ανά φλιτζάνι που παραμένει μετά το βράσιμο)
Τα καφέ αυγά θα γίνουν πράσινα και τα άσπρα μπλε.
Οδηγίες:
Βράστε το υλικό με το νερό τουλάχιστον 60 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετείστε τη βαφή σε ένα ποτήρι, προσθέστε το ξίδι, ανακατέψτε και αφήστε το αυγό μέσα για τουλάχιστον 4 ώρες σε δροσερό περιβάλλον ή στο ψυγείο.
Καλό Πάσχα!